Krščanska kulturna zveza

• Datum ustanovitve: 1953-12-30
  • Število članov: 52 društev, skupin
  • Druge aktivnosti: Založništvo, izobraževanje

• Opis: Krščanska kulturna zveza (KKZ) je ena izmed obeh osrednjih slovenskih kulturnih organizacij na Koroškem. Ustanovljena je bila leta 1953 kot naslednica Krščansko-socialne zveze. Cilji KKZ so ohraniti bogato kulturno dediščino koroških Slovencev, pospeševati in podpirati kulturno delovanje krajevnih društev, nuditi vsestranske izobraževalne možnosti - predvsem na jezikovnem področju, izmenjavati bogato kulturo s Slovenci v Republiki Sloveniji, zamejstvu in zdomstvu ter z drugimi narodnimi skupnostmi v Evropi in z narodom sosedov v deželi Koroški. KKZ domačim društvom med drugim omogoča servis s sodobnii mediji in tehničnimi pripomočki ter strokovno in finančno pomoč. Med osrednje ponudbe sodijo vsakoletna Gledališka in lutkovna delavnica v Anakaranu na slovenski obali, Jezikovne počitnice v Novem mestu, Teden mladih umetnikov na Rebrci, Slovenski gledališki praznik 8. decembra v Mestnem gledališču Celovec, osrednja spomladanska koncerta "Koroška poje" in "Srečanje mladinskih zborov", filmska ustvarjalnost in založništvo.

Nazaj na seznam