Klub slovenskih študentk in študentov na Dunaju

• Tel: 0043 1 5264667
  • Fax: 0043 1 5264667
  • Spletna stran: http://www.ksssd.org
  • Predsednik: Milan Obid
  • Datum ustanovitve: 1923
  • Število članov: Vseh včlanjenih je nekaj čez 1000. Večina včlanjenih pa ni več aktivna. Rednih obiskovalcev Kluba je okoli 100.
  • Druge aktivnosti: politika, mednarodno sodelovanje, literatura.
  • Opis: KSŠŠD je subvencionirano društvo koroško slovenskih študentov na Dunaju. Na vsakoletnem občnem zboru na novo izvolimo odbor, ki skrbi za kulturne, politične in družabne dejavnosti Kluba.

Klub je aktiven predvsem na področju kulture in politike, organizira diskusije, branja, koncerte, filmske večere in se vrh tega udeležuje pri raznih akcijah in manifestacijah solidarnostnega in protivojnega gibanja.

Poleg tega se trudimo, da bi krepili sodelovanje med slovenskimi študentskimi in mladinskimi organizacijami v Avstriji ter z drugimi organizacijami in posamezniki, ki se zavzemajo za v 7. členu ADP zagotovljene pravice koroških Slovencev.

• Koledar srečanj: Ob ponedeljkih imamo zborovske vaje, ob torkih ob 19h imamo redne seje odbora, ob torkih in sredah nudimo brezplačni jezikovni tečaj za začetnike in nadaljevalce, ob petkih pa družabne večere. Poleg tega imamo približno 2-4 krat mesečno razne druge prireditve, npr. diskusije, razstave, branja, koncerte etc.

Nazaj na seznam