Strokovno pedagoško združenje / Pädagogische Fachvereinigung

• Predsednik: Danilo Katz
  • Datum ustanovitve: 1984
  • Število članov: 150
  • Opis: Društvo je bilo ustanovljeno leta 1984 kot združenje pedagoških delavk in delavcev, ki so zaposleni na gimnazijah, glavnih šolah, v domovih, vrtcih in ljudskih šolah.

Društvo zbirainformacije o stanju dvojezičnega oziroma slovenskega pouka, opozarja šolsko oblast na nepravilnosti, nezakonitosti in morebitne negativne pojave v zvezi z dvojezičnim šolstvom. Goji stike s profesorskim zborom na Zvezni gimnaziji za Slovence, s pedagogi na drugih srednjih in višjih šolah, na Pedagoški visoki šoli in z vzgojnim kadrom v vrtcih in domovih.

Društvo si prizadeva za sodelovanje predvsem v prid boljši jezikovni izobrazbi, spremlja politične dogodke šolske vsebine, prireja informacijske sestanke z neško govorečimi kolegi in jim skuša približati dvojezično šolstvo, goji stike z dvojezičnimi pedagogi iz Porabja, Italije in Slovenije, skrbi pa tudi za družabnost med kolegicami in kolegi iz vseh krajev Koroške.

Od junija 1996 naprej društvo izdaja glasilo Sova.

Nazaj na seznam