Slovenian Arts Program - University of Wisconsin - Milwaukee/Slovenski umetnostni program - Univerza Wisconsin - Milwaukee

• Naslov: Mary Cay Freiberg (predsednica), 1223 South 118 Street, West Allis, Wisconsin, 53214-2132
  • Tel: 001 414 778 1464
  • Spletna stran: http://www.slovenianartsprogram.org
  • Predsednik: Mary Cay Freiberg
  • Datum ustanovitve: 1982
  • Druge aktivnosti: Načrtovanje in izvajanje programov Slovenske umetnosti, artefaktov, plesov, literature, glasbe in gledališča, ki ohranjanju slovensko dediščino in kulturo.

• Opis: Slovenski umetnostni program je bil ustanovljen leta 1982 s podporo Spominskega sklada Franka in Mary Ermenc, Univerze Wisconsin - Milwaukee. Program deluje pod okriljem "Univerze Wisconsin - Milwaukee Peck School of the Arts". Ta sredstva omogočajo največjo zbirko slovenske glasbe na ameriški celini (nahaja se na UWM Golda Meir Library), in programe za glasbo, ples, predavanja in filme. Slovenski umetnosti program vodi "Svet za slovensko umetnost/the Slovenian Arts Council", skupina predstavnikov slovensko-ameriške skupnosti na področju Milwaukee. Svet za slovensko umetnost načrtuje različne programe v koordinaciji z Univerzo Wisconsin - Milwaukee Peck šolo za umetnost, z namenom, da predstavi slovensko umetnost slovenski skupnosti in širši skupnosti v ZDA.

• Koledar srečanj: Enkrat na mesec ob dogovorjenem času in kraju.

Nazaj na seznam