Pevski zbor Korotan

• Predsednik: Tomaž Gorenšek
  • Datum ustanovitve: 13. september 1951
  • Število članov: 65
  • Opis: Pevski zbor Korotan je bil ustanovljen leta 1951 z namenom, da bi bogastvo slovenskih pesmi ohranili tudi v tujini.

Ob 25. obletnici zbora koratan je slovenski pesnik Karel Mauser zapisal: "Veže nas s preteklostjo in že zdaj v bodočnost zasaja tiste simbole, ki morajo biti razpoznavno znamenje vsake skupnosti, ki hoče živeti: povezanost, razumevanje, predanost namenu in ljubezen do vsega, kar slovensko besedo in slovensko pesem dviga nad vsakdanjo bornost in prerivanje. pesem je dediščina src, je čudovita dobrina in velika milost. Ob njej smo ena družina, zbrani zdaj ob trpljenju, zdaj ob ljubezni, strnjeni zdaj ob hrepenjenju, zdaj ob upanju. In vse to je dejansko vsebina našega življenja."

Pevski zbor Korotan danes zagotavlja, da bo slovenska pesem še mnogo let družila mladi rod v ZDA, ki tu odrašča, ter v njem zbujala spomine na lepo deželo, rodno domovino njihovih staršev in prastaršev.
  • Koledar srečanj:
  • Tradicionalni spomladanski koncert;

• skupna božičnica z drugim slovenskim društvom
  • v Clevelandu;
  • različni nastopi za Prešernov dan, dan samostojnosti,
  • in tudi sicer tekom leta.

Nazaj na seznam