Slovenska šola pri Mariji Vnebovzeti

• Predsednik: Suzi Hamilton, upraviteljica: Marija Sedmak
  • Datum ustanovitve: leta 1953
  • Število članov: 64 učencev 6 učiteljic in odbor staršev, ki ima 7 članov
  • Druge aktivnosti: sodelujemo tudi pri kulturnih prirerditvah/programih.
  • Opis:
    V šolskem letu 2008/9 se udeležuje naše slovenske šole 64 učencev. Učimo jih govoriti, brati, pisati, kakor tudi slovenske zgodovine, zemljepisa in kulture. Letno priredimo Miklavževo in materinsko proslavo. Vsako tretjo nedeljo v mesecu med šolskem letom sodelujejo pri mašnem obredu. Učenci sodelujejo tudi pri drugih izrednih programih v slovenski družbi.

Za vzdrževanje šole imamo letni piknik drugo nedeljo v juniju in kosilo tretjo nedeljo v januarju.

Že več časa imamo tudi vsako drugo leto daljšo ekskurzijo. Bili smo že v Washinghtonu, New Yorku, Hamiltonu, Ford Muzeju. V teh krajih smo si ogledali vse znamenitosti in kar je slovenskega. V New Yorku slovensko cerkev, v Hamiltonu slovensko šolo in cerkev. Letos gremo v Baragovo deželo - Marquette Michigan in v Detroit, kjer bomo obiskali slovensko šolo. V zadnih dvanajstih letih smo bili že trikrat na ekskurziji v Sloveniji. To je učencem najboj pri srcu, da si lahko ogledajo domovino njihovih strašev in starih staršev.
  • Koledar srečanj: Šola se odpre tretjo soboto v septembru in se konča tretjo soboto v maju. Pouk je vsako soboto, ki poteka od 9.15 do 12 ure.

Nazaj na seznam