Kulturna zadruga Maja

• Datum ustanovitve: 1992
  • Število članov: 6
  • Opis:

15. oktobra 1992 je bila v Gorici ustanovljena kulturna zadruga Maja, ki je bila prva tovrstna pobuda za našo skupnost na Goriškem. Namen novoustanovljene zadruge je bil, da se tudi preko zadružniškega pristopa vključimo v razvejan svet kulturnega delovanja, in da hkrati zagotovi lastnim članom primerno profesionalnost, tako na področju razvijanja kulturnih dejavnosti, kot tudi pri organiziranju in servisiranju vsestranskih potreb na področju kulture. Zadruga je bila v vsem tem času precej aktivna na kulturnem in športno-rekreacijskem področju. V prvih letih je bila pobudnik pri izdaji kulturne revije Pretoki, nato pa je izpeljala marsikatero kulturno in rekreacijsko pobudo: glasbeni festival "Aross the border", komični festival v treh jezikih »Komigo«, mirovne pobude "Sonce miru" in "Vsi drugačni, vsi enakopravni". Zadruga Maja nudi pa še naslednje usluge: simultano prevajanje, tehnična pomoč (avdio, luči), najem video-projektorja, odrska postavitev, organizacija in promocija kulturnih dogodkov.

• Koledar srečanj:

Koncerti »Across the border«, komično gledališče »Komigo«, prireditve »Vsi drugačni, vsi enakopravni«, Sonce miru.

Nazaj na seznam