Amatersko športno združenje

• Datum ustanovitve: 1963
  • Število članov: 250
  • Opis:

Amatersko športno združenje DOM je nastalo leta 1963 in opravlja nadvse pomembno vlogo v sklopu slovenske narodnostne skupnosti v Gorici in na Goriškem nasploh. Štirideset let nedvomno predstavlja pomembno etapo v delovanju neke športne sredine in v okolju določene skupnosti, predvsem še, ko gre za skupnost, ki zaradi svoje specifičnosti in svojih značilnosti igra pomembno vlogo tudi na socialnem in na narodnoobrambnem področju. Športno združenje Dom iz Gorice se tej vlogi ni nikoli izneverilo in je svoje poslanstvo kar se da uspešno opravljalo skozi dobršen del svoje prisotnosti na Goriškem. Združenje se danes bavi s sledečimi aktivnostmi: Košarka: Promocijska liga, Propaganda in Mini-košarka; Ženska odbojka: 1. divizija; Športno plezanje: namenjena otrokom osnovnih, višjih srednjih šol in društvom na Goriškem; Splošna telovadba: namenjena otrokom slovenskih vrtcov; Orodna telovadba in ritmika: telovadne akademije in razna športna združenja iz Italije in tujine; plesni tečaji za otroke; Športna šola. Društvo posveča veliko pozornost problematiki mamil in bo v ta namen, kot že v prejšnji sezoni, organiziralo vrsto tematskih večerov.

• Koledar srečanj:

Mednarodni Košarkarski turnir K2 SPORT za člane (september),
    mednarodni košarkarski turnir za mladince (september),
    plesni tečaj za otroke (september – junij),
    ciklus srečanj »Odpri oči, mamilom reci ne«.

Nazaj na seznam