Zveza slovenskih kulturnih društev

• Naslov: Ul. San Francesco 20, 34133 Trst/Trieste, oz. K. 20 Verdi 51, 34170 Gorica/Gorizia, oz. Ul. Udine, 33010 Solbica (Rezija)
  • Tel: +39 040 63 56 26 in +39 0481 53 14 95
  • Fax: +39 040 635 628 in +39 0481 550 004
  • E-mail naslovi:
  • Spletna stran: http://www.zskd.eu
  • Predsednik: Marino Marsič
  • Datum ustanovitve: 7.10.1945
  • Število članov: 86 društev in skupin v tržaški, goriški in videmski pokrajini.
  • Druge aktivnosti:

Rekreacijske, dopolnilne dejavnosti in vzgojnem, izobraževalnem in skrbstvenem področju ter področju kulture miru in varovanja okolja.

• Opis:

Zveza slovenskih kutlrunih društev je neprodobitno združenje, ki povezuje večji del organizirane ljubiteljske kulturne dejavnosti Slovencev v Italiji.

Osnovni cilji zveze so spodbujanje, vrednostenje in promocija ljubiteljske kulturne dejavnosti Slovencev, ki živijo v Italiji, izobraževanje v kulturi, skrb za uveljavljanje slovenskega jezika v javnem življenju, pospeševanje kulturne rasti, raziskovanje in obujanje kulturne dediščine, spodbujanje sodelovanja s kulturnimi organizacijami v Italiji in Sloveniji ter vrednotenje in promocija slovenskega jezika v odnosih z javnostmi v spreminjajočem se socialnem in družbeno-političnem okolju.

• Koledar srečanj:

Za koledar dogodkov in srečanj glej spletno stran zveze.

Nazaj na seznam