TV oddaja Video Slovenija – Berlin

• Naslov: Mr Alojz Ozmec, Finsterwalder Str. 102, D – 13435 Berlin
  • Tel: +49 30 415 29 83
  • Predsednik: Alojz Ozmec, odg. urednik slovenskih tv oddaj na odprtem kanalu berlinske kabelske televizije (Offener Kanal Berlin)
  • Datum ustanovitve: 29. november 1991
  • Opis: Namen dejavnosti na področju produkcije in predvajanja
    slovenskih tv oddaj na odprtem kanalu berlinske kabelske televizije je poročanje o večjih in pomembnejših prireditvah
    slovenskih ustanov v Berlinu, kakor tudi drugih prireditvah v
    Berlinu na katerih je prisotna naša domovina Slovenija.

Sestavni del naših tv oddaj pa so tudi redni tv prispevki
    slovenske nacionalne televizije (slovenski magazin), kakor tudi občasni tv prispevki slovenskih regionalnih TV postaj iz Murske Sobote, Celja, Velenja in Kranja, ki veliko prispevajo k boljši prepoznavnosti Slovenije v nemškem glavnem mestu.

V zadnji TV oddaji v posameznem letu, ki je na sporedu v okviru božičnih in novoletnih praznikov pa so vabljene za praznični nagovor pred kamero vse vodilne osebnosti slovenskih ustanov v Berlinu, kot so: društvo Slovenija e.V., slovenska katoliška misija, slovensko-nemška družba Berlin-Brandenburg e.V. in Veleposlaništvo RS v Berlinu.

S pomočjo slovenske nacionalne televizije pa je že nekaj let redno prisoten tudi praznični nagovor vodje Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu.

G. Alojz Ozmec, odgovorni urednik

Nazaj na seznam