Slovensko kanadsko društvo v Manitobi

• Fax: (204) 694 3685
  • Predsednik: Branko Maligec
  • Datum ustanovitve: 25.2.2002
  • Število članov: 72 (v sedmin letih nam je umrlo 11 članov prve generacije)
  • Druge aktivnosti: Uvoz slovenskih vin iz vinske kleti Jeruzalem – Ormož in Vina Koper, tudi piva Zlatorog – Laško, promocija vseh slovenskih izdelkov. Pomoč članom pri izpolnjevanju raznih obrazcev oz. pridobivanju dokumentov – pokojnine, spremembe naslova, volitve v domovini, državljanstvo in sprejem vseh slovenskih državljanov ob obiskih v provinci Manitobi (študentje).

• Opis: Slovensko kanadsko društvo v Manitobi (SKD v Mb.) je bilo ustanovljeno 25. februarja 2002 zaradi nesoglasja v prvem Slovenskem "klubu" "Canadian Slovenian cultural society inc.", v katerem sem osebno bil tudi presednik izvoljen dvakrat po dve leti. Zaradi problemov z neslovenskimi odborniki (kanadskimi Poljaki) smo se razšli ter ustanovili novo društvo, kateremu je bil cilj ohraniti slovensko identiteto, jezik. Odborniki morajo biti vsaj po enemu staršu slovenskega porekla. Že sedmo leto izdajamo naš časopis in to je prvič v 50-ih letih slovenstva, da imamo v Manitobi - Winnipegu slovenski tisk. Ponosni smo na uspehe domovine in promoviramo svobodo tiska in demokratični sistem. Želimo sodelovati z domovino na vseh področjih.

• Koledar srečanj: Štirikrat na leto sestanki in trikrat na leto prireditve (letni piknik, junija proslava ob osamosvojitvi Slovenije, jeseni martinovanje). BM.

Nazaj na seznam