Slovensko kulturno društvo Hamilton-Wentworth

• Tel: (905) 643 2494
  • Fax: (905) 643 3381
  • E-mail naslovi:
  • Predsednik: Mirko Zorko, Darinka Ferletic (tajnica/blagajnik)
  • Datum ustanovitve: april 1988
  • Število članov: celotna župnija
  • Druge aktivnosti: slovenska šola, pevski zbori, folklorna skupina, športni klub, mladinski klub.
  • Opis: Slovensko kulturno društvo Hamilton-Wentworth ima pet oddelkov: folklorno skupino Soča, slovensko šolo za ohranjanje dediščine, zbore, mladinsko skupino in športni klub Slovenija. V okviru župnije deluje že od leta 1960, aprila 1988 pa je bilo ustanovljeno v obliki samostojne organizacije, ki ima pet zgoraj navedenih skupin. 22. februarja 1992 so bile te skupine združene pod skupnim imenom društva. Baza društva je v sv. Gregoriju Velikem (St Gregory The Great). Društvo upravlja nadzorni svet (12 članov, izvoljenih 10 in dva "ex officio", pastor in predsednik župnijskega sveta). Znotraj župnije organizira društvo kulturni dan, Materinski dan in Miklavževanje ter sodeluje z župnijskim svetom sv. Gregorja Velikega pri organizaciji drugih dogodkov v župniji.

Glavni cilj slovenskega kulturnega društva je in je vedno bil promocija slovenske kulture, jezika, tradicije v širši javnosti in vzpostavitev pozitivnih in konstruktivnih odnosov med skupinami društva, župnijo, slovensko skupnostjo ter drugimi kulturami.

Slovensko kulturno društvo Hamilton-Wentworth je s svojimi petimi skupinami imelo že veliko opaznih dosežkov.

• Koledar srečanj:
    Nadzorni svet se srečuje vsak prvi ponedeljek v mesecu.
    Enkrat letno poteka letno srečanje vseh članov.

Nazaj na seznam