Slovensko lovsko in ribiško društvo

• Naslov: za pošto - Slovensko lovsko in ribiško društvo, 770 Browns Line, Etobicoke, Ontario, M8W 3W2. Naslov društvenega doma - Slovenian Hunters and Anglers Club, R.R. # 3, Everett, Ontario, L0M 3W2.
  • Tel: 705-435-6992
  • E-mail naslovi:
  • Spletna stran: http://www.sloveniancountryclub.ca
  • Predsednik: Lojze Kocjančič
  • Datum ustanovitve: 10.09.1971
  • Število članov: okoli 100
  • Druge aktivnosti: družabna srečanja, kot pikniki na društvenem zemljišču in banketi v najeti dvorani v Torontu.
  • Opis: Slovensko lovsko in ribiško društvo je eno najbolj uspešnih slovenskih društev v Torontu. Poseben značaj društvu daje organizirano delovanje lovcev in ribičev, sicer pa ima društvo kulturno-družabni značaj. Na njihovem velikem zemljišču v Allistonu, kjer je urejen lep park s prostornim društvenim domom, plavalnim bazenom, streliščem in prostorom za kampiranje, se vršijo številni pikniki, balinarska in strelska tekmovanja. Najbolj obiskana prireditev je Oktoberfest. Mlajši člani vsako leto organizirajo tudi golf turnir.
    Društvo odlično sodeluje z drugimi društvi in s slovenskimi lovci po vsej Severni Ameriki. Ima tudi prijateljske stike s pripadniki Slovenske vojske, ki prihajajo na usposabljanje v bližnjo vojaško bazo Camp Borden.

Poseben doprinos širši slovenski skupnosti v Kanadi pa predstavlja letna publikacija Lovski vestnik, ki ga društvo izdaja že od leta 1995. Lovski vestnik izhaja enkrat letno v nakladi okoli 3000 izvodov. Obsega okoli 100 strani velikega formata. Prvi del vsebuje literarne prispevke in društvena poročila, drugi del pa oglase, telefonski imenik in druge koristne informacije. Izdaja ga Slovensko lovsko in ribiško društvo, urejata pa ga Jeannie Stiglic in Nadi Kuri.
  • Koledar srečanj: Pomembnejše prireditve:

• Jesenski in pomladanski banket v Torontu,

• Poletni piknik in Oktoberfest na letovišču v Allistonu,