Zapustil nas je Alberto Gregorič

datum: 07.09.2009

kategorija: Novice iz društev po svetu


petek, 4.9.2009, je v Kliničnem centru v Ljubljani umrl Alberto Gregorič, pevec, bivši štipendist in član Slovenske izseljenske matice. Konec lanskega leta je preminula njegova žena, dolgoletna sodelavka izseljenske matice.
Že v zgodnjih šestdesetih letih se je zaposlila na SIM, kjer je med drugim spoznala takratnega štipendista Slovenske izseljenske matice Alberta Gregoriča, ki je v tistem času bil na študiju v Ljubljani. Po končanem Albertovem študiju sta odšla v Argentino, kjer se je Milena, rojena Leben, hitro vključila

Alberto Gregorič 24. 7. 1935 - 4. 9. 2009

A. Gregorič V petek, 4.9.2009, je v Kliničnem centru v Ljubljani umrl Alberto Gregorič, pevec, bivši štipendist in član Slovenske izseljenske matice. Konec lanskega leta je preminula njegova žena, dolgoletna sodelavka izseljenske matice.
Že v zgodnjih šestdesetih letih se je zaposlila na SIM, kjer je med drugim spoznala takratnega štipendista Slovenske izseljenske matice Alberta Gregoriča, ki je v tistem času bil na študiju v Ljubljani. Po končanem Albertovem študiju sta odšla v Argentino, kjer se je Milena, rojena Leben, hitro vključila v takratno slovensko skupnost v Buenos Airesu, točneje v Simbromu. Zaposlena je bila na takratnem jugoslovanskem veleposlaništvu v Buenos Airesu, vendar sta se skupaj z Albertom in sinom Alexom vrnila v domovino kjer se jima rodila še hčerka Iris.

Alberta ste morda poznali kot bradatega gaucha z mehiškim sombrerom, ki je ljubil melos južne Amerike. Nič nenavadnega, saj se je tam rodil. Glasba je bila njegova največja ljubezen. Pel je s srcem, za ljudi.

V sredo, 9.9.2009, se bomo ob 11.00 od njega poslovili na novih ljubljanskih Žalah. Žara bo v vežici št. 2.
Svojci bodo upoštevali Albertovo željo, da se njegov pepel raztrosi v morje, zato pokopa na ta dan ne bo.

V primeru, da se boste prišli poslovit, bodo njegovi najbližji hvaležni , če namesto cvetja poklonite očetu lepe misli in spomine.

Slovenska izseljenska matica izreka svojcem Alberta Gregoriča iskreno sožalje.