Zaključek pouka za osnovnošolce

datum: 23.06.2017

kategorija: Novice iz društev po svetu


V soboto, 17. junija, so se učenci dopolnilnega pouka slovenščine zbrali v Klubu narodnih manjšin, kjer jih je pozdravila slovenska igralka in pisateljica Saša Pavček. Povedala jim je nekaj o svojem otroštvu, izvedeli so, katera je bila njena prva domača žival in kako težko se je naučila brati.

Saša Pavček poučuje na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo, učencem je nazorno predstavila svoje pedagoško delo. Spregovorila je še o svojem pisanju, potem pa je bil že čas za podelitev potrdil. Najmlajši učenci so si prislužili posebne pohvale za redno obiskovanje pouka in za pridno učenje. Tudi mladostnikom smo podelili tri pohvale za prisotnost: Aleksandra Špehar in Elena Lunić nista v vsem šolskem letu manjkali niti enkrat, med fanti pa je bil največkrat pri pouku Viktor Perušić. Bralno značko sta letos osvojila Nikša Perušić in Aleksandra Špehar, dobila sta priznanje in knjigo. Nikša Perušić in Jelena Sibinović sta prejela priznanje in knjižno nagrado Mestne knjižnice Ljubljana, ker sta bili njuni likovni deli na natečaju Podvodni svet izbrani med deset najboljših.

Banjaluka 2017_zaključek_otroci (5)   Banjaluka 2017_zaključek_otroci (9)   Banjaluka 2017_zaključek_otroci (14)

Vsak zaključek šolskega leta je priložnost, da se ozremo na prehojeno pot, takrat se zahvalimo tudi staršem, ki otroke spodbujajo pri učenju. Naši učenci so zelo ustvarjalni in prav vsem smo iskreno zaploskali za vse, kar so letos ustvarili. Sodelovali so na številnih prireditvah in kvizih, pokazali so svoje znanje in domišljijo. Albert Einstein je rekel, da je domišljija pomembnejša od znanja. Znanje ima meje, domišljija pa ne. Z domišljijo lahko premikamo meje znanja, zato želimo našim osnovnošolcem, da bi jim domišljija dala krila in da bi še naprej bogatili svoje znanje. V znanju je moč in tudi znanje slovenskega jezika in poznavanje slovenske kulture lahko odpreta vrata v prihodnost. 

Barbara Hanuš