SLOVENŠČINA V OTROŠKI KNJIŽNICI BORIK V BANJALUKI

datum: 02.10.2017

kategorija: Novice iz društev po svetu


Z evropskim dnevom jezikov vsako leto 26. septembra obeležimo bogato jezikovno različnost Evrope. V Evropski Uniji je 24 uradnih jezikov, poleg teh pa še veliko drugih in v vsaki državi so tudi številni govorci z drugih delov Evrope in sveta.

Ta dan je priložnost za osveščanje o raznovrstnosti jezikov in za spodbujanje ljudi vseh starosti k učenju jezikov. Znanje tujih jezikov posameznikom ponuja več možnosti pri povezovanju z ljudmi in iskanju zaposlitve, podjetjem pa pri širjenju poslovanja.

Banjaluka 2017 Evropski dan jezikov 007   Banjaluka 2017 Evropski dan jezikov 015   Banjaluka 2017 Evropski dan jezikov 017

Evropski dan jezikov vsako leto praznujejo tudi v Narodni in univerzitetni knjižnici v Banjaluki, tokrat smo ga z učenci dopolnilnega pouka slovenščine obeležili v Otroški knjižnici Borik. Učenci slovenščine so učencem 6. razreda Osnovne šole Branko Ćopić predstavili pesmi slovenskih pesnikov Anje Štefan in Andreja Rozmana Roze. Po recitacijah so se obiskovalci razdelili v skupine, vsaka skupina je imela »pouk« z učenci, ki se že nekaj let učijo slovenščino. Razložili so jim pomen pesmi, predstavili so jim slovensko abecedo, naučili pa so jih tudi nekaj slovenskih besed. Prijetno druženje smo zaključili s pesmijo Oče škrat, ki jo je napisal Andrej Adamek. Učenci so se posladkali z bonboni in s tradicionalno slovensko slaščico – potico.

 Banjaluka 2017 Evropski dan jezikov 018   Banjaluka 2017 Evropski dan jezikov 024

Fotografije z delavnice so na fb strani Otroške knjižnice Borik (https://www.facebook.com/djecijabiblioteka.borik/), prireditev pa je obiskala tudi televizijska ekipa.

 

Barbara Hanuš