Dedek Mraz in Božiček med banjaluškimi otroki

datum: 21.12.2017

kategorija: Novice iz društev po svetu


Za podmladek se Društvu Slovencev Triglav Banjaluka ni treba bati. V soboto, 16. decembra, je v Židovskem kulturnem centru kar vrvelo, toliko je bilo malčkov, ki so prišli počakat dedka Mraza. Nekateri so še v plenicah, drugi pa že obiskujejo dopolnilni pouk slovenščine. Učenci, ki hodijo k pouku, so recitirali pesmi slovenskih pesnikov, najmlajši so jim pozorno prisluhnili.

Po programu otrok so sledile še pravljice in pesmi v izvedbi Brede in Darka Kočevarja iz Črnomlja. Umetnika iz kulturno-umetniškega društva Zlata skledica sta predstavila umetnost gledališča kamišibaj. Pripeljala ju je gospa Branka Bukovec z Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. Tako smo v Banjaluki prvič lahko prisluhnili temu gledališču med slikami in besedami, ki je v Sloveniji zelo priljubljeno.

BL božiček  BL božiček  BL božiček

Po kulturnem programu smo poklicali dedka Mraza. Ni prišel sam, z njim je bil tudi Božiček, v dvorani pa sta ga počakala dva palčka pomagalčka. Palčka sta poskrbela, da nihče izmed otrok ni ostal brez darila. V velikih paketih so bile poleg slaščic tudi knjige, za njih je zahvaljujemo Bralni znački Slovenije in založništvu Buča.

BL božiček  BL božiček​  BL božiček

Zgodbe v slovenščini bodo otroke spremljale v prihodnjem letu, ob njih se bodo nekateri naučili prve slovenske besede. Po sproščenem druženju z dedkom Mrazom in Božičkom smo si zaželeli veliko lepega v letu, ki prihaja.

BL božiček  BL božiček

 

Barbara Hanuš