Lego delavnica

datum: 18.12.2018

kategorija: Novice iz društev po svetu


V soboto, 15. decembra, je bilo v Klubu narodnih manjšin v Banjaluki vse dopoldne živahno in ustvarjalno. Luana Malec in Urška Bonin, knjižničarki iz Knjižnice Srečka Vilharja Koper, sta pripravili lego delavnico. Izvedli sta jo s pomočjo didaktičnega pripomočka LegoStoryStarter, izdelka programa LEGO Education, ki je oblikovan tako, da pri otrocih razvija veščine govora, poslušanja, branja, pisanja in nekatera področja računalništva. Didaktični komplet vsebuje aplikacijo za vnašanje teksta in oblikovanje zgodb.

lego delavnica   lego delavnica   lego delavnica

Ustvarjanje zgodb s pomočjo lego kock je pritegnilo tako najmlajše kot tudi starejše. Pripravili smo tri izvedbe: za osnovnošolce, srednješolce in odrasle. Vsi so imeli isto nalogo: Urška jim je povedala začetek legende o Zlatorogu, udeleženci pa so morali s pomočjo lego kock sestaviti prizore, ki sledijo. Prizore so fotografirali in oblikovali v zgodbo. Vsaka skupina je predstavila svoje delo, uživali smo ob zanimivih predstavitvah in izvirnih zamislih.  

lego delavnica   lego delavnica   lego delavnica

Ustvarjanje zgodb s pomočjo lego kock je preverjena metoda, ki pri otrocih povečuje motivacijo za pisanje in branje ter izboljšuje njihovo pismenost. V Sloveniji jo izvajajo številne knjižnice in šole. Lego delavnica v Banjaluki je bila dobrodošla popestritev pouka, učenci so imeli priložnost pokazati svoje znanje jezika in bogato domišljijo.

DSCN3188   DSCN3190   DSCN3192

Barbara Hanuš