Dogajanja pri Slovencih v Skopju

datum: 11.03.2019

V petek, 1. marca 2019, je v »Evangelsko-metodistička crkva« v Skopju potekal Svetovni molitveni dan žensk, ki smo se ga udeležili tudi člani našega društva.

Prvi petek v mesecu marcu je vsako leto svetovni molitveni dan žensk, in to že od leta 1927 naprej, čeprav so bili njegovi zametki že več desetletij prej, ko so Severnoameričanke molile za misijone na domači celini in v tujini ter pomagale misijonarjem. Tradicionalno poteka po vsem svetu, danes v več kot 180 državah. To je pravzaprav mednarodno gibanje kristjank, saj se na ta dan v molitvi, ki v osrčje postavlja stiske žensk, mater in otrok, združijo pripadnice različnih krščanskih Cerkva in denominacij ter skupaj molijo za državo, ki v določenem letu pripravi molitev. Letos je bila to Slovenija. To pomeni, da so molilci v vseh deželah, kjer so bila ta bogoslužja, izvedeli tudi marsikaj o Sloveniji in Slovencih.

France Prešeren            France Prešeren

Na svetovnem molitvenem dnevu v Skopju je sodeloval  naš pevski zbor, ki je  pod vodstvom  maestra Tomislava Šopova zapel Oče naš.  Posladkali smo se tudi s slovensko potico, za katero sta poskrbeli naši članici,  gospe Angelca in Martina.

France Prešeren   France Prešeren   France Prešeren

Letos smo združili pustovanje  s praznovanjem 8. marca. V lepem številu smo se  zbrali  v petek, 8. marca 2019, v Domu humanitarnih organizacij Dare Džambaz. V prijetnem vzdušju smo se družili ob dobrotah, ki smo jih prinesli od doma.

France Prešeren

Upravni odbor Slovenskega združenja France Prešeren